Gama ta elseve video beauty-bloggeri îngrijirea elseve totul despre îngrijirea părului

BEAUTY

Învaţă cum să faci ca părul tău să capete din partea tuturor atenţia pe care i-o acorzi tu!

10 PAȘI PENTRU
UN PĂR SĂNĂTOS

Toate visăm să avem un păr lucios, glam, așa cum vedem la modele sau în spot-urile TV! Pare greu de realizat, însă nu este așa complicat, de fapt! Împărtășim cu tine câteva trucuri simple pe care le poți încorpora ușor în rutina zilnică și care îți vor face părul mai sănătos, mai ușor de coafat și mai frumos.

de Claire Dhouailly

preluare Supliment Special Hair,
revista Elle Aprilie

1
ÎNAINTE DE ȘAMPONARE
Este recomandat ca, înainte de șampon, să ai în vedere un tratament pe bază de ulei, cum ar fi Elseve Ulei Extraordinar de la L’Oréal Paris, care se folosește ca bază. Acest tratament de prespălare se aplică pe lungimi și pe vârfuri, nu la rădăcini. Cel mai eficient este să pui uleiul în palme, pentru a-l încălzi, și apoi să masezi spre vârfuri. După ce faci această operațiune, periază bine părul, așteaptă câteva minute și poți șampona.
2
OPTIMIZAREA ȘAMPONĂRII
Sunt recomandate două șamponări la fiecare spălat. Poți începe cu o formulă de șampon pentru curățarea scalpului; alege una care să se muleze pe nevoile tale (scalp uscat, gras sau cu mătreață) și insistă doar în această zonă. Apoi, clătește și treci la a doua șamponare, optând de data aceasta pentru o formulă hidratantă și blândă, pentru lungimi (de exemplu, un șampon pentru păr uscat – ca L’Oréal Paris Elseve Ulei Extraordinar – sau vopsit – L’Oréal Paris Elseve Color Vive). Urmează balsamul, pe care trebuie să îl aplici doar pe vârfuri și apoi să clătești foarte bine. Cel puțin o dată pe săptămână, optează pentru o îngrijire intensă și, după șampon, aplică o mască și las-o să acționeze timp de trei minute, apoi clătește abundent.
3
HAIR DETOX
Pentru a reda vitalitatea părului tern, abordează o îngrijire avansată. Masca de păr se utilizează după șamponare, cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta asigură o nutriție intensă părului fragil. Distribuită uniform pe păr, masca este ușor de clătit. Datorită texturii sale bogate, formula acesteia completează eficacitatea șamponului, pentru a obține un beneficiu complet.
4
ÎNGRIJIREA 2.0
Este recomandat ca, înainte de șampon, să ai în vedere un tratament pe bază de ulei, cum ar fi Elseve Ulei Extraordinar de la L’Oréal Paris, care se folosește ca bază. Acest tratament de prespălare se aplică pe lungimi și pe vârfuri, nu la rădăcini. Cel mai eficient este să pui uleiul în palme, pentru a-l încălzi, și apoi să masezi spre vârfuri. După ce faci această operațiune, periază bine părul, așteaptă câteva minute și poți șampona.
5
USTENSILELE POTRIVITE
În primul rând, trebuie să ai un pieptene bun, adică din os, cu dinții rari; spre deosebire de pieptenele din plastic, acesta este antistatic și, prin natura sa moleculară, similară cu a părului, păstrează șuvițele fine, fără a stresa fibra capilară. În plus, pieptenele din os ajută la sigilarea cuticulelor părului – odată ce cuticulele sunt închise, părul devine mai rezistent la atacurile externe (poluare, vreme capricioasă, hairstyling). În al doilea rând, folosește o perie cu peri sintetici, deoarece îmbunătățește textura firului, adaugă luciu și stimulează circulația sângelui spre foliculi.
6
USUCĂ-TE CA O EXPERTĂ!
De câte ori folosești un dispozitiv electric, de atâtea ori trebuie să apelezi la o protecție termică, pentru a preveni deteriorarea părului, în contact cu aerul fierbinte. Este OK să folosești o treaptă de uscare mare și o temperatură ridicată, dar nu treapta cea mai mare a aparatului utilizat. Știai că structura firului de păr poate fi deteriorată dacă îți usuci părul excesiv? Experții spun că cel mai bine e să usuci de la rădăcini spre vârfuri, pentru ca părul să devină cât mai neted posibil.
7
ÎNDREPTAREA VÂRFURILOR
Usucă-te complet înainte de a folosi placa: nu folosi niciodată aparatul de îndreptat pe părul umed. Protejează, prin utilizarea plăcii, numai de la mijlocul șuvițelor, spre vârfuri! Este important să ai grijă ca temperatura aparatului de îndreptat să fie cea corectă pentru tipul tău de fir (un păr normal poate fi îndreptat la 180° C). Dacă îți aranjezi părul folosind instrumente la peste 200° C, nu faci decât să-l expui inutil la o temperatură mare, iar dacă sari peste 210° C, keratina cedează, declanșând traume ireparabile pentru părul tău.
8
PRODUSELE DE STYLING
Adevărate elixiruri ale părului frumos, Uleiurile Extraordinare de la Elseve sunt perfecte pentru un păr superb, fără să îl încarce sau să îl îngreuneze. Pune în palme puțin ulei și aplică-l pe părul uscat sau umed, imediat după ce te-ai spălat sau chiar înainte de coafare. Uleiul te va ajuta să aranjezi părul mai ușor, iar acesta va deveni mai neted. iar dacă sari peste 210° C, keratina cedează, declanșând traume ireparabile pentru părul tău.
9
TAIE CÂND ESTE CAZUL!
Este esențial ca la fiecare șase-opt luni să împrospătezi vârfurile, așa că nu neglija vizita la coafor pentru tuns. Dacă faci acest lucru constant, părul tău va arăta mai bine și mai sănătos.


10
HANDS OFF!
Cu cât îți atingi mai des părul, cu atât mai repede se va îngrășa. Încearcă să nu-ți bagi mâinile prin păr prea des – se poate transforma într-un obicei ce nu face deloc bine părului.


Traducere și adaptare de Alice Bursuc
Află ce gamă Elseve ţi se potriveşte şi poţi câştiga
noul Şampon Uscat Elseve Argilă Extraordinară.

Vezi lista câștigătorilor


Află ce gamă Elseve ţi se potrivește.

ARGILĂ EXTRAORDINARĂ
NUTRIGLOSS
COLOR-VIVE
TOTAL REPAIR / 5
ULEI EXTRAORDINAR
ARGININE RESIST X3
FIBRALOGY
Află cum se împletesc culorile ELSEVe și cele 6 tipuri de păr
6 beauty-vloggers stau faţă în faţă cu cea mai potrivită culoare