Gama ta elseve video beauty-bloggeri îngrijirea elseve totul despre îngrijirea părului

BEAUTY

Învaţă cum să faci ca părul tău să capete din partea tuturor atenţia pe care i-o acorzi tu!

 

Se spune că blondul e nuanța de păr care descătușează cele mai ascunse dorințe și fantezii. Fie că e vorba despre o vedetă sexy, ca Marilyn, o divă rock, ca Debbie Harry, sau fashion, cum e Gwyneth Paltrow, blondul este muza.

 

preluare Supliment Special Hair,
revista Elle Aprilie

Părul în nuanțe luminoase amintește de tinerețe, oferă chipului contrast și îl încadrează în așa fel încât ochii par mai strălucitori și mai intenși. Iar experții susțin că la fetele care se vopsesc blonde se observă o schimbare în atitudine de îndată ce părăsesc incinta salonului, e ca și cum iese la suprafață o latură ascunsă a personalității lor. Uită de nuanțele platinate și de look-ul de păpușă Barbie, optează pentru tonuri naturale. Dar ce nuanță să alegi, cum ar trebui să-ți îngrijești părul și cum poți prelungi viața culorii? Avem toate răspunsurile!CE NUANȚĂ DE BLOND SĂ ALEG?
Optează pentru tonurile naturale de auriu, vanilie, miere sau cenușiu – a nu se confunda cu nuanțele de galben, care sunt inestetice. Pe lângă blond e și trend-ul bronde, efectul irezistibil al șuvițelor deschise la culoare pe o bază șatenă sau blondă; șuvițele se pot realiza pe bază închisă sau deschisă. Este mult mai puțin evident decât un baleiaj clasic și oferă accente aurii care amplifică strălucirea părului. Pentru un look modern, trebuie evitate cu orice preț nuanțele de roșu și oranj.CUM DESCOPERI NUANȚA IDEALĂ PENTRU TONUL PIELII TALE?
Atunci când trebuie să-ți alegi nuanța de blond, tonalitatea pielii tale are un cuvânt de spus. Fetele cu pielea închisă sunt avantajate de nuanțe de miere, în timp ce fetele cu pielea deschisă vor arăta mai natural cu tonuri mai luminoase. De fapt, regula de aur e următoarea: cu cât tenul e mai sidefiu, cu atât mai deschisă poate fi nuanța ta de blond, de la accente platinate până la tonuri de culoarea untului. De ce? Pentru că subtonurile de auriu îți accentuează paloarea pielii, în timp ce galbenul te dezavanajează.BALEIAJ SAU DECOLORARE UNIFORMĂ?
Baleiajul e cea mai comodă opțiune, pentru că accentele deschise se împletesc frumos cu baza părului, iar atunci când cresc, rădăcinile sunt mai puțin evidente (chiar dacă, în timp, baleiajul ți-a atins fiecare fir de păr) decât la o decolorare uniformă. Blondul uniform necesită o vizită la salon cel puțin o dată pe lună.POATE O BRUNETĂ SĂ DEVINĂ BLONDĂ?
Prin prisma tehnicii da, se poate, atâta timp cât respecți fibra firului de păr și realizezi decapajul în mod treptat, însă acest lucru poate lua și un an. Însă din punct de vedere estetic, totul depinde de imaginea ta de ansamblu. De exemplu, dacă ești brunetă cu ochii albaștri, sunt șanse mari ca blondul să te prindă de minune, iar când ai tenul măsliniu, un păr decolorat poate fi un fashion statement, cum am văzut la Kim Kardashian.
CUM ÎNGRIJEȘTI PĂRUL DECOLORAT?
Să decolorezi părul înseamnă să-l dezbraci de pigmenții săi naturali, și cu cât firul e mai puternic și mai rezistent, cu atât mai puternic trebuie să fie decapajul. Drept urmare, textura părului se schimbă, de aceea ar trebui să adopți și o nouă rutină de îngrijire.
EXISTĂ RISCUL CA PĂRUL BLOND SĂ SE ÎNGĂLBENEASCĂ LA FOLOSIREA UNUI TRATAMENT PE BAZĂ DE ULEI?
Părul blond are o textură foarte poroasă, deci folosirea unui ulei închis la culoare poate influența nuanța acestuia. Cea mai bună soluție de a-ți hrăni și de a-ți hidrata părul e să folosești Elseve Ulei Extraordinar. Acest tratament îi va reda luciul părului blond, fără să îi compromită culoarea!


POȚI SĂ-ȚI DECOLOREZI PĂRUL DE UNA SINGURĂ?
Da, poți să-ți deschizi culoarea acasă dacă știi ce faci. De exemplu, sunt formule care îți permit să-ți decolorezi părul cu patru tonuri fără să capete nuanțe de galben dacă folosești o vopsea adecvată, precum Préférence Blondes de la L’Oréal Paris. Însă dacă îți dorești o nuanță mai deschisă de atât, ar trebui să te consulți cu un sp ecialist înainte de a face acest pas.


CUM SĂ PREVII APARIȚIA SUBTONURILOR DE GALBEN?
Oricât ar fi de luminos și strălucitor la momentul vopsirii, părul blond capătă subtonuri galbene pe măsură ce pigmenții încep să oxideze. Acest lucru se întâmplă în special dacă blondul e obținut pe o bază de șaten. Și dacă îți place să mergi la piscină (clorul grăbește oxidarea vopselei) sau dacă ești expusă la fum. Cea mai eficientă soluție de întreținere a nuanței e să folosești o mască pigmentantă o dată pe săptămână. Pentru tonurile reci alege măști cu subtonuri de violet, iar pentru cele calde, optează pentru auriu.


AR TREBUI SĂ NE DECOLORĂM ȘI SPRÂNCENELE?
Totul depinde de sprâncene. Dacă sunt subțiri, e mai bine să eviți decolorarea, iar dacă sunt puțin mai închise, această trăsătură oferă un plus de șarm chipului, iar sfatul rămâne același: nu le deschide! Doar dacă sunt extrem de groase și pigmentate, abia atunci e OK să le vopsești. Totuși, evită acel look cu sprâncene blonde platinate – avantajează foarte puține femei obișnuite și foarte multe modele de top!
CUM POT REVENI LA CULOAREA NATURALĂ?
Șă revii la culoarea ta inițială nu este atât de simplu pe cât ar putea părea. Pentru că adăugarea de culoare pe un fir de păr fără pigment e o provocare mult mai mare decât decolorarea lui. De aceea, trebuie să te înarmezi cu răbdare și să-ți nuanțezi părul în fiecare lună timp de aproximativ un an, până ce scapi de nuanțele de blond.
Află ce gamă Elseve ţi se potriveşte şi poţi câştiga
noul Şampon Uscat Elseve Argilă Extraordinară.

Vezi lista câștigătorilor


Află ce gamă Elseve ţi se potrivește.

ARGILĂ EXTRAORDINARĂ
NUTRIGLOSS
COLOR-VIVE
TOTAL REPAIR / 5
ULEI EXTRAORDINAR
ARGININE RESIST X3
FIBRALOGY
Află cum se împletesc culorile ELSEVe și cele 6 tipuri de păr
6 beauty-vloggers stau faţă în faţă cu cea mai potrivită culoare