Gama ta elseve video beauty-bloggeri îngrijirea elseve totul despre îngrijirea părului

BEAUTY

Învață cum să faci ca părul tău să capete din partea tuturor atenția pe care i-o acorzi tu!

CUM SĂ-ȚI CREȘTI PĂRUL LUNG

Poate că te-ai răzgândit şi nu-ţi mai place coafura bob care te-a fascinat până ieri, poate ai trecut prin experienţa traumatizantă a unei tunsori nefericite sau, pur şi simplu, îţi doreşti cosiţe lungi, de Cosânzeană. Indiferent de motivaţie, iată ce poţi face pentru a-ţi ajuta părul să crească!

de Claire Dhouailly

preluare Supliment Special Hair, revista Elle Aprilie

Bob-ul e o tunsoare foarte trendy acum, dar ştii cum e, îţi doreşti întotdeauna opusul a ceea ce ai. Deci probabil îţi e deja dor de părul lung care, apropo, va fi foarte hot în sezoanele viitoare. Deci oferă-ţi un moment pentru a vizualiza lungimea pe care ţi-o doreşti, şi vom porni de acolo…

CÂT TIMP ÎI IA PĂRULUI SĂ CREASCĂ?

În medie, părul creşte cam un centimetru pe lună, deci ar putea să-ţi ia în jur de doi ani să-l vezi lung dacă porneşti de la o tunsoare pixie. Dacă te consolează informaţia, află că părul creşte mai repede în lunile calde.

DE CE NU MAI CREȘTE ODATĂ CE A ATINS O ANUMITĂ LUNGIME?

Un singur fir de păr creşte în mod activ de la trei la cinci ani, iar aceasta este numită faza anagenă. Apoi stagnează timp de câteva luni înainte de a cădea şi de a fi înlocuit de un nou fir de păr. Firele de păr vor cădea în mod natural atunci când ating, în medie, lungimea de 15 cm, deşi aceasta variază de la un tip de păr la altul. Părul rasei galbene poate creşte până la un metru în decursul a şapte ani.

ALȚI FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ PROCESUL DE CREȘTERE

1

STAREA DE SĂNĂTATE: părul uscat şi degradat e predispus ruperii.

2

COAFAREA ÎN EXCES: modelarea părului cu instrumente fierbinţi de styling poate cauza ruperea firului fin şi despicarea vârfurilor.

3

STRESUL: cortizolul (hormonul stresului) şi adrenalina produsă în exces pot contribui la căderea şi subţierea firului de păr.

4

POLUAREA: un grad avansat de poluare poate afecta sănătatea scalpului şi dăunează foliculilor de păr.

5

DIETA: lipsa de nutrienţi, în special a vitaminelor B, poate duce la un păr fragil, predispus la rupere.

CUM POT AVEA PĂRUL MAI LUNG?

HRĂNEȘTE-ȚI PĂRUL

Pentru a stimula creşterea părului trebuie să ai o dietă bogată în:

CARBOHIDRAŢI COMPLECŞI: sunt esenţiali pentru a obţine acea energie care transformă proteinele în celule ale părului. Sursele principale sunt cerealele integrale, fructele, legumele, nucile şi seminţele.

PROTEINE: părul tău e alcătuit în cea mai mare parte din keratină, o proteină. Iar proteinele slabe din alimentaţi a ta sunt folosite pentru a construi celule şi pentru a menţine sănătatea părului care e în faza de creştere, aşa că asigură-te că ai o dietă bogată în peşte, pui, piept de curcan, ouă şi fasole.

BIOTINĂ: această vitamină descompune proteinele şi carbohidraţii şi le transformă în păr, deci e esenţial să ai un aport bogat de biotină în dieta ta. O găseşti în gălbenuşul de ou, în avocado, în nuci şi în drojdie.

ZINC: este vital pentru reînnoirea celulelor, iar o deficiență poate duce la slăbirea şi fragilizarea firului de păr. Carnea de vită, mielul, crustaceele şi laptele sunt surse importante de zinc.

ÎNCEARCĂ SUPLIMENTELE PENTRU PĂR

Pentru că părul nu este esențial funcționării corpului, e posibil ca acesta să ocupe un loc codaş în prioritizarea organismului, atunci când acesta alocă resursele. De aceea poţi să-ţi sprijini sănătatea podoabei capilare prin suplimentarea dietei!

CE SĂ CĂUTĂM LA UN SUPLIMENT PETRU PĂR

Ingredientele de care ai nevoie pentru ca părul tău să crească sănătos sunt: biotină, zinc, cupru, coada-calului şi acid folic care contribuie, împreună cu vitamina B12, la procesul de diviziune celulară.

Părul tău va beneficia și de un supliment cu vitaminele B1, B2, acid pantotenic (care contribuie la reglarea metabolismului energetic) şi vitamina B6 (care ajută la sinteza cisteinei – un aminoacid sulfurat care apare în keratina din păr şi unghii).

Extractul din seminţe de struguri şi alte ingrediente naturale hrănește rădăcina firului de păr şi stimulează circulaţia sanguină.

CUM ÎMI CRESC PĂRUL MAI SĂNĂTOS?

Părul sănătos pornește de la rădăcină, deci utilizează un ritual complet atât pentru scalp și rădăcini, cât și pentru lungimea părului și vârfuri. În același timp trebuie să te concentrezi și pe viitorul părului tău. De fapt, te poţi gândi la părul tău ca şi cum ar fi o grădină. Deci, pentru a creşte plante spectaculoase, înainte de toate trebuie să te asiguri că solul tău nu este uscat, ci fertil.

Scalpul tău are la fel de multă nevoie de curăţare şi hidratare precum tenul (la urma urmei, vorbim tot despre piele). Senzaţia de mâncărime, descuamarea, rădăcinile care se îngraşă la scurt timp după spălare sau usturimea din timpul vopsirii – toate acestea sunt semnale de alarmă pe care ţi le trimite pielea capului tău pentru a te informa că are nevoie de mai multă atenţie şi îngrijire.

CUM SCAP DE O TUNSOARE NEFERICITĂ?

Pentru a repara o greşeală (indiferent că este vorba de eroarea ta sau a stilistului), nu-ţi fie teamă să tai mai mult păr! Astfel, poţi opta pentru un stil care îţi face întreţinerea părului mai accesibilă în această perioadă interimară. Fă-ţi o programare la un hairstylist în care ai încredere pentru a simţi că ai un oarece control asupra pagubelor, apoi înarmează-te cu poze şi explicaţii care vor lămuri specialistul în legătură cu nemulţumirile tale faţă de tunsoarea actuală. După trauma unei experienţe nefaste, e posibil să îţi fi jurat că nu vei mai trece pragul vreunui salon în viitorul apropiat. Însă, dacă vei încerca să te resemnezi cu stilul nepotrivit până ce creşte părul, probabil te vei deprima de fiecare dată când te uiţi în oglindă timp de câteva luni. Mai bine îţi mai asumi un risc, de data asta controlat

CUM SĂ-MI CRESC PĂRUL PORNIND DE LA O TUNSOARE SCURTĂ?

După cum spuneam, probabil vei fi tentată să nu te mai atingi de el în următoarele luni, dar soluţia cea mai bună e să găseşti o tunsoare care ţi se potriveşte în perioada intermediară creşterii lungimii. Iar asta înseamnă că trebuie să te tunzi o dată la şase săptămâni pentru a oferi o formă coafurii tale. Alte subterfugii la care poţi apela sunt accesoriile de păr. Bentiţele, cleştişorii, bandanele şi alte găselniţe te vor ajuta să îţi variezi stilul până ajungi la lungimea şi la forma dorite.

CUM OFER UN PLUS DE VITALITATE PĂRULUI?

Piaţa de îngrijire a părului oferă o gamă foarte variată de tratamente care previn subţierea firului de păr, ceea ce înseamnă că există o cerere. Dacă un smoc de păr cade dintr-odată (lucru care în mod normal se întâmplă treptat, pentru a oferi părului timp să se regenereze), rămâne un spaţiu gol. Stresul, alimentaţia, fluctuaţiile hormonale… oricare dintre aceste lucruri poate fi un factor declanşator pentru pierderea părului, chiar şi la femei tinere. De aceea această problemă trebuie atacată pe toate fronturile: o dietă potrivită, suplimente, masaj capilar ce stimulează microcirculaţia (facilitând astfel transportul nutrienţilor din sânge în foliculul de păr), produse adaptate problemei. Pentru ca părul tău să crească mai rezistent îți recomandăm gama Elseve Arginine Resist.

CUM MĂ REFAC DUPĂ CĂDEREA PĂRULUI POST-SARCINĂ?

O cantitate mare de estrogen (hormonul feminin) păstrează firul de păr în faza activă mai mult timp, de aceea părul poate deveni mai bogat în timpul sarcinii. Însă, de îndată ce se naşte bebeluşul, tot acel păr „în plus“ cade dintr-odată, iar asta poate fi o experienţă traumatizantă. Pentru părul deteriorat, îți propunem gama Elseve Total Repair 5, care repară fibra capilară de la rădăcină până la vârfuri.
Părul va fi ca nou.

CUM SPORESC VOLUMUL PĂRULUI FIN?

Părul fin reflectă un diametru mai mic al foliculului de păr şi, deşi tu poate ai podoaba capilară mult mai deasă decât persoanele cu firul gros, acest lucru nu se reflectă în volumul coafurii tale. Cea mai bună soluţie e să lucrezi cu „materialul“ de care dispui. Pentru păr lipsit de volum îți recomandăm Elseve Fibralogy, care densifică părul și mărește diametrul fibrei capilarei din interior.

!

SPALĂ-ȚI PĂRUL DE DOUĂ ORI

Fiecare fir de păr are câte o glandă sebacee, iar asta înseamnă că părul fin se îngraşă mult mai repede decât alte tipuri. Pentru a preveni acest efect neplăcut, şamponează-l de două ori pentru a degresa rădăcinile şi pentru a-i oferi podoabei capilare un aspect light.

!

FOLOSEȘTE PRODUSE FĂRĂ SUFLAȚI

Acestea pot afecta nivelul de hidratare a firului de păr, în special dacă acesta este fin şi uscat.

TE-AI GÂNDIT SĂ ÎNCERCI EXTENSIILE DE PĂR?

Nu trebuie să ai răbdare, mai ales dacă nu poţi sau nu-ţi stă în caracter. Cea mai eficientă scurtătură cu ajutorul căreia poţi avea cosiţe lungi din senin e să apelezi la magia extensiilor de păr. Practic, fiecare extensie se aplică pe o singură şuviţă de păr, iar rezultatul e un păr… cât vrei tu de lung, care se revarsă cu un efect de cascadă. Cel mai mare inconvenient ar fi că procedura de aplicare a meşelor poate lua ore întregi. Până la urmă, tot trebuie să ai răbdare.

CARE ESTE LUNGIMEA MINIMĂ PE CARE SE POT APLICA EXTENSIILE?

Ai nevoie de cel puţin 10 centimetri de păr pentru ca extensiile să aibă un aspect natural.

TREBUIE SĂ ALEGI EXTENSIILE ÎN FUNCȚIE DE TIPUL TĂU DE PĂR?

Da, pentru părul cu firul gros şi puternic poţi opta pentru extensii care au legături mai ferme la rădăcină. Dacă ai părul fin, e recomandat să alegi extensiile cu legături din keratină, pentru că sunt mai flexibile şi mai uşor de îndepărtat, asta înseamnă că rădăcina părului e supusă unui stres neglijabil.

DAR DACĂ PĂRUL TĂU E FOARTE FIN?

În acest caz trebuie să apelezi la extensii de păr foarte fine, care îi sporesc volumul, densitatea şi care nu solicită rădăcina. Dacă nu găseşti acest tip de extensii, mai bine renunţi la idee decât să foloseşti tipurile tradiţionale.

EXTENSIILE DEGRADEAZĂ PĂRUL NATURAL?

Pierzi în jur de 100 de fire în fiecare zi, iar stadiul în care se află firul de păr în momentul aplicării extensiilor poate face o diferenţă importantă. Firele care stagnează sunt primele care vor cădea.

PENTRU CÂT TIMP POȚI PURTA EXTENSIILE?

În medie, le poţi purta timp de trei luni, însă, dacă ai părul fin, nu ar trebui să le ţii mai mult de 6 săptămâni

CÂT COSTĂ ACEASTĂ PROCEDURĂ?

Preţul variază foarte mult, în funcţie de tipul de extensie (pentru volum, alungire), de părul folosit (natural sau sintetic), de calitatea legăturilor, de numărul de extensii aplicate, de complexitatea procedurii. Sunt extrem de mulţi factori care pot influenţa preţul, de aceea cel mai bine e să discuţi cu hairstylist-ul tău pentru a-i cere o recomandare.Află ce gamă Elseve ţi se potriveşte şi poţi câştiga
noul Şampon Uscat Elseve Argilă Extraordinară.

Vezi lista câștigătorilor


Află ce gamă Elseve ţi se potrivește.

ARGILĂ EXTRAORDINARĂ
NUTRIGLOSS
COLOR-VIVE
TOTAL REPAIR / 5
ULEI EXTRAORDINAR
ARGININE RESIST X3
FIBRALOGY
Află cum se împletesc culorile ELSEVe și cele 6 tipuri de păr
6 beauty-vloggers stau faţă în faţă cu cea mai potrivită culoare