Gama ta elseve video beauty-bloggeri îngrijirea elseve totul despre îngrijirea părului

BEAUTY

Învaţă cum să faci ca părul tău să capete din partea tuturor atenţia pe care i-o acorzi tu!

TIPS & TRICKS

15 PROFESIONIȘTI AI PĂRULUI FRUMOS DIN TOATĂ LUMEA NE SPUN SECRETELE UNUI PĂR DE NOTA 10 ! Citește-le sfaturile și pune-le în practică la nevoie, pentru ca șuvițele tale să fie mai vesele, mai ample și mai șic ca niciodată! În colaborare cu edițiile internaționale ELLE!

de Annabelle Frichet

preluare Supliment Special Hair,
revista Elle Aprilie

CARE AR FI TUNSOAREA ACEEA CLASICĂ CARE ARATĂ FLATANT PE (APROAPE) ORICE FEMEIE?
BRAZILIA – Bob-ul lung este noul negru. Este democratic și ușor de purtat.

FRANȚA (M. Jauneau) – Părul lung și ondulat wavy este șic și arată bine pe oricine. În funcție de textura părului, poate arăta chiar și rock!

ITALIA – Părul lung și tăiat în straturi. Acestea trebuie să fie netede și neregulate, începând de la linia maxilarului (niciodată de mai sus), iar finisarea se face în funcție de tendințe.

THAILANDA – Aș spune bob-ul! Acesta poate fi scurt, mediu sau lung. Este foarte actual și foarte șic!

TURCIA – Părul de lungime medie (până în dreptul pieptului), tuns perfect drept la vârfuri, dar cu trepte discrete, realizate pe dedesubt, poate arăta bine pe oricine.

FINLANDA – Bob-ul clasic. Variațiile îl transformă într-o alegere inspirată, care nu ține cont de vârstă.
GERMANIA – Bobul este tunsoarea cu care nu dai greș! Modurile în care poate fi interpretat sunt multe: drept, franjurat, amplu, clasic, asimetric și în mai multe lungimi.

AUSTRALIA – Un păr tăiat pe scurt și texturat poate fi flatant pe orice fizionomie și este ușor de purtat și de întreținut. Câteva trepte discrete, în jurul feței, și un strop de spray cu sare de mare vor da acestui look un aspect foarte fresh.

CHINA – Bob-ul lung este foarte popular pe la noi!

ROMÂNIA (L. Gogu) – Părul de lungime medie tuns în scări apropiate și cu un finisaj texturat avantajează aproape orice fizionomie și ordonează orice tip de păr.

FRANȚA (F. Provost) – O tunsoare medie, cu scări discrete și cu o formă ovală în jurul feței. Dacă e mai lung, atunci părul trebuie să fie bine structurat, altfel nu va avea formă.
CARE ESTE COAFURA MOMENTULUI ȘI CE E NOU?
FRANȚA (M. Jauneau) – Fără ezitare: wob-ul!(n. red.: bob-ul mediu, ondulat). Purtat de Sienna Miller, Jennifer Lawrence, Karlie Kloss sau Charlize Theron, este puțin wavy, natural, are volum și densitate.

ITALIA – Părul mediu spre lung, cu un breton amplu. Mișcarea bretonului și volumul calotei dau părului o formă boemă, tipică anilor ’70.

THAILANDA – Bob-ul ondulat, în bucle mari. Eu îi spun „bob-ul lui Farrah Fawcett“ – dar să fie o nuanță de păr natural!

FINLANDA – Se poartă mult blondul, așa că este esențial să obții nuanța perfectă. În acest sezon, noutatea este o culoare mai solidă, nu platinată, și mai puțin șuvițată. Bob-ul mediu sau lung sunt încă pe val, dar pasul următor va fi bob-ul super-lung!
GERMANIA – Diferitele lungimi de bob, în nuanțe castanii. Tehnica mea preferată de colorare este painting (n. red.: o procedură nouă de aplicare a vopselei). Câteodată, cu vârfurile mai deschise, altădată, cu un contur mai închis.

ROMÂNIA (A. Bursuc) – Bretonul lung și lat revine în forță.

COREEA – Lee Hye Young (unul dintre cei mai buni hairstyliști din Coreea) mi-a spus că „cea mai bună lungime este L.B. (linia bustului)“.

AUSTRALIA – Culoarea de contur! Când te vopsești, poți manevra culorile și combina șuvițele deschise cu zone mai închise. Îți pui în evidență trăsăturile și conturul feței. La coafuri, merg pe clasicul look beachy wave! CHINA – Părul lung și drept. Poți da părului o nuanță castanie și adăuga câteva șuvițe luminoase pentru volum. Noi, chinezoaicele, avem părul negru, ochii negri, așa că vrem puțină culoare.
CARE ESTE CEL MAI MARE HAIR FAUX PAS?
ITALIA – Folosirea în exces a produselor chimice, care duce la deteriorarea părului.

FRANȚA (J.J. Ayache) – Extremele! Când îți deschizi brusc și mult părul, doar dintr-un capriciu, fără a sta pe gânduri. Sau când treci de la foarte lung la foarte scurt, sau de la blond la negru și invers. Sau ispita unei culori extreme, ca roșul sau blondul platinat.

BRAZILIA – Cele mai mari greșeli le faci atunci când te apuci să-ți faci părul singură, vopsit sau tuns.

THAILANDA – Când o femeie nu-și cunoaște părul. Multe femei își fac permanent sau își îndreaptă părul constant, fără pauze – lucru care deteriorează părul și care cere mult timp pentru refacere.

ROMÂNIA (A. Bursuc) – Colorarea drastică și folosirea în exces a accesoriilor electrice, la temperaturi prea mari.

FRANȚA (A. Delahaigue) – Cred că este greșit să mergi la coafor cu ochii închiși, punând totul în seama stilistului. „Fă ce crezi“ poate sfârși cu o mare dezamăgire!
FINLANDA – Culorile foarte contrastante și tunsorile masculine în cazul doamnelor trecute de o vârstă. Nu mă refer la Iris Apfel sau la acele doamne fabuloase, cu stilul în sânge, ci la cele care încearcă acasă look-uri care le depășesc.

GERMANIA – E greșit să-ți aranjezi părul fără a ține cont de personalitatea ta! Tot faux pas este și când îți alegi o culoare de păr care nu ți se potrivește. Și, la fel, nu e flatant să porți șuvițe vopsite rebel, dar ieșite din contextul cromatic al părului.

FRANȚA (F. Provost) – Tunsoarea mullet (lumânărică)! Scurt pe calotă și lung, la spate! A cui o fi fost ideea...?

COREEA – Cred că treptele, în exces... părul arată neîngrijit. CHINA – Părul scurt, tăiat doar pentru a elimina efortul de a-l aranja sau când femeile încearcă să copieze starurile. Din punctul meu de vedere, părul lung este mult mai convenabil.
UN TRUC FUNCȚIONAL PENTRU ZILELE CÂND PĂRUL NU SE ARANJEAZĂ DELOC?
ITALIA – Cred că este foarte bine să ai la îndemână agrafe, ace și elastice pentru că poți oricând să-ți faci o coadă de cal, care nici măcar nu trebuie să fie perfectă! Această coadă poate fi plasată în creștet sau mai jos, pe un umăr, sau poate fi învârtită rapid într-un coc lateral sau la ceafă – o coafură care prinde pe oricine! Coada nu trebuie să fie finisată la fir, absolut perfect, iar dacă depui puțin efort, cu siguranță vei obține o coafură frumoasă, la fel cum vezi pe catwalk. De asemenea, poți apela la accesorii, că tot se poartă!

THAILANDA – Lasă-l natural! Părul perfect nu trebuie să fie mereu foarte aranjat. Câteodată este mai sexy să pari ca tocmai dată jos din pat.

TURCIA – O coadă clasică este mereu o opțiune bună! Este adecvată atât unei ieșiri seara, cât și ziua.

ROMÂNIA (L. Gogu) – O coafură de balerină off-duty, adică un coc lejer, nefinisat, strâns la baza cefei, te salvează elegant.
FINLANDA – Șamponul și balsamul. O zi proastă pentru păr este o zi în care e nespălat.

GERMANIA – Când nu ai timp să te speli, îndreaptă-ți părul – placa face minuni!

AUSTRALIA – Când nu știi ce să faci cu părul, apelează la șamponul uscat! Aplicat și masat la rădăcini, dă părului o nouă textură și, cu ajutorul uscătorului, poți obține o coafură proaspătă.

FRANȚA (J.J. Ayache) – Când părul nu se așază deloc, e timpul să mergi la salon pentru un tratament intensiv și o împrospătare a vârfurilor.

CHINA – Poartă o șapcă și un ruj tare!

CANADA – Simplifică lucrurile și distrage atenția de la păr prin altceva (accesorii, machiaj etc.)!
PE CINE ADMIRI (CELEBRITĂȚI SAU HAIR GURUS)?
COREEA – Natalia Vodianova. Întotdeauna are un păr natural și foarte șic. AUSTRALIA – Eugene Souleiman, hairstylist – este atât de creativ și mereu o inspirație!

CHINA – Jennifer Aniston.

FRANȚA (M. Jauneau) – Rooney Mara și FKA Twigs. În ambele cazuri, părul este atent stilizat și tăiat, fiind o inspirație pentru multe prezentări de modă din ultimii ani.

ROMÂNIA (A. Bursuc) – Vorbind de ai noștri, îl admir pe Sorin Stratulat (ambasador L’Oréal Professionnel și cofondator al salonului Beauty District) pentru creativitatea coafurilor pe care le face și pentru ritmul în care jonglează cu noile trend-uri, sezon de sezon. Sorin te face să-ți pese mai mult de părul tău!

FRANȚA (J.J. Ayache) – Linda Evangelista.
FRANȚA (A. Delahaigue) – Sophie Marceau, pentru look-ul ei natural, mereu fără cusur. Și pe Madonna, pentru exact contrariul! Este îndrăzneață, dar le nimerește de fiecare dată!

FRANȚA (O. Lebrun) – Sophia Loren, pentru stilul ei glam, italian. Julia Roberts, cu al ei păr perfect Angelina Jolie, pentru că îi stă bine oricum s-ar coafa!

BRAZILIA – Olivia Palermo.

THAILANDA – Maestrul Toontham Charnchonsamut. El poate da viață părului prin creații sofisticate, dar care rămân naturale și purtabile.

TURCIA – Julien D’Ys și Guido Palau.

FINLANDA – Guido Palau, hairstylist.

GERMANIA – Audrey Hepburn – părul ei era în perfectă armonie cu personalitatea. Și Marilyn Monroe, pentru că părul ei întruchipează feminitatea.
Află ce gamă Elseve ţi se potriveşte şi poţi câştiga
noul Şampon Uscat Elseve Argilă Extraordinară.

Vezi lista câștigătorilor


Află ce gamă Elseve ţi se potrivește.

ARGILĂ EXTRAORDINARĂ
NUTRIGLOSS
COLOR-VIVE
TOTAL REPAIR / 5
ULEI EXTRAORDINAR
ARGININE RESIST X3
FIBRALOGY
Află cum se împletesc culorile ELSEVe și cele 6 tipuri de păr
6 beauty-vloggers stau faţă în faţă cu cea mai potrivită culoare